Vrijdag 4 oktober 2019


Doorstart MYbusinessmedia (MBM).

 

Nadat gisteren MYbusinessmedia faillissement heeft aangevraagd, heeft het management van MYbusinessmedia vandaag overeenstemming bereikt met de curator over een doorstart. De doorstart wordt ondersteund door een aantal aandeelhouders van Berk Partners III, die nu rechtstreeks in MBM investeren. Het overgrote deel van de medewerkers behoudt in de doorstart zijn of haar baan.

 

MYbusinessmedia bestaat ruim 12 jaar en komt voort uit overnames van onder andere Kluwer. Het laatste jaar heeft MYbusinessmedia zich vooral toegelegd op de maakindustrie door haar overige titels te verkopen. Met sterke merken als Vraag & Aanbod, EngineersOnline, Constructeur, Aandrijven & Besturen en de titel Metaal & Techniek, die in opdracht van de Metaalunie wordt gemaakt, heeft MBM een sterke basis om komende jaren door te bouwen.

Afgelopen jaren is de schuld van MBM fors gereduceerd, maar onvoldoende om op dezelfde voet door te gaan. Met deze doorstart ontstaat een onderneming met een gezonde financiële structuur.

Het team onder leiding van Joachim Driessen heeft zin in deze nieuwe start en zal de komende tijd actief op zoek gaan naar partners om verder te kunnen groeien.

Berk Partners III heeft hiermee haar laatste participatie afgestoten.

 

 

Bijblijven in de (maak)industrie

Bijblijven in engineering