Zoekmachine optimalisatie

Zorg dat uw website optimaal vindbaar is in Google met zoekmachine optimalisatie (SEO).

Is uw website niet goed vindbaar in Google? Ziet u uw concurrenten elke keer bovenaan staan met uw diensten / producten? Komen er bijna geen contactaanvragen via de website binnen? Door de kennis van uw markt & doelgroep en onze kennis van Google, kunnen wij u helpen bij het verkrijgen van organisch verkeer op uw website.

Door uw website goed in te richten krijgt u op de lange termijn meer relevant verkeer op uw website. Op deze manier kunt u meer leads genereren zonder extra advertentie kosten. Wij helpen u graag met onze expertise en diensten.

Contact
Heeft u vragen of wilt u persoonlijk advies?
Dennis Wielheesen - Sales manager
T. +31 (0)6 536 924 61
E. d.wielheesen@mybusinessmedia.nl

De voordelen van zoekmachine optimalisatie

  • Hoger in de zoekresultaten
  • Duurzame investering
  • Betere vindbaarheid
  • Relevante bezoekers
  • Geen advertentiekosten
  • Vergroot uw online zichtbaarheid
Hoe optimaliseren wij uw website?

Bij zoekmachineoptimalisatie kijken wij naar drie factoren van uw website:

Techiek

Techniek

Google beschouwt de gebruiksvriendelijkheid van websites als één van de belangrijkste wegingsfactoren voor het toekennen van posities binnen haar zoekmachine. Zaken zoals laadsnelheid, conversiemogelijkheden, contrast van lettertype, etc. zijn hierbij van belang en zullen worden geanalyseerd en waar mogelijk geoptimaliseerd.

In aanvulling hierop is het van essentieel belang dat Google de website goed kan “lezen”. De technische basis van uw website is om deze reden het startpunt binnen een SEO samenwerking. Waar mogelijk zullen de aspecten worden geoptimaliseerd welke van belang zijn om Google robots te faciliteren bij het indexeren van uw website. 

Bovenstaande punten gelden niet alleen voor uw desktop versie van de website. Steeds meer bezoekers (ook in de b2b) bezoeken websites via de mobiele apparaten. Met de mobile first variant van Google moet dan ook rekening gehouden worden bij de optimalisatie.

Content

Content
Content is één van de meest belangrijke aspecten van SEO. Een pagina moet zo volledig mogelijk voldoen aan de zoekintentie van de bezoeker: waarmee kunt u de bezoeker écht gaan helpen? Benoem hierbij de zoektermen die de beoogde klant gebruikt en speel in op de oplossing die uw bedrijf kan bieden voor het probleem dat bij de (potentiële) klant op dat moment bestaat.

Bij het opstellen van de content gaan wij gestructureerd te werk. Dit doen wij aan de hand van een uitgebreid zoekwoordenonderzoek met bijbehorende concurrentieanalyse. Hierin brengen wij in kaart hoe de doelgroep zoekt, op welke termen zij zoeken en hoe online concurrenten op desbetreffende termen de content hebben ingevuld. Door middel van deze analyses brengen wij precies in kaart waar de doelgroep behoefte aan heeft en stellen wij professionele teksten op die deze behoeftes beantwoorden. 

Belangrijk hierbij is om in de hedendaagse multimediale wereld optimalisaties door te voeren in alle verschillende vormen van content. Naast tekst zijn ook afbeeldingen, video’s, whitepapers en brochures vormen van content die bijdragen aan een hoge positie in Google. MBM kan mede vanwege haar uitstekende kennis van de markt een adviserende én eventueel creërende rol spelen in uw contentstrategie. Op deze manier wordt u zonder advertentiekosten te maken, beter vindbaar voor uw doelgroep.

Heeft u hulp nodig met het schrijven van content? Ook hier kunnen wij u mee helpen! 

Autoriteit

 Autoriteit

Woorden kunnen krachtig zijn en spelen een essentiële rol in de online vindbaarheid van uw organisatie. Maar hoe weten Google en uw bezoeker of deze ook berusten op de waarheid en zij jullie organisatie kunnen vertrouwen? Een van de manieren waarop de zoekmachine de betrouwbaarheid van uw domein bepaald is middels de verwijzingen naar uw website. Dit noemen we ook wel online referenties. 

Hoeveel andere websites verwijzen naar uw website, en kenmerken de content met deze handeling als relevant? Zitten hier grote, betrouwbare partijen tussen met een bewezen autoriteit in uw markt? Door een goede linkstrategie kan het aantal en de kwaliteit van deze linkjes/verwijzingen worden verhoogd. Linkjes op de diverse Mybusinessmedia portalen en websites van haar partners zijn hierbij uiteraard een prachtige eerste stap! 

Uw website zal worden weergegeven op diverse van onze krachtige platformen, zoals www.engineersonline.nl en www.vraagenaanbod.nl. Door deze verwijzingen stijgt de autoriteit van uw website, met als gevolg dat het toegankelijker is om hoge posities binnen Google te behalen.

Hoe gaan wij te werk?

Doelstelling Bepalen: Tijdens het eerste gesprek bepalen we wat de doelstelling is van de campagne. Op basis hiervan maken wij een nulmeting van uw website.

Nulmeting: We beginnen met een uitgebreide analyse en nulmeting. Vanuit deze nulmeting ontstaat het plan van aanpak voor de komende 12 maanden.

Content: Voor de gekozen zoekwoorden zullen wij Google-vriendelijke teksten schrijven. Na akkoord zullen wij de teksten gaan inzetten voor een campagne.

Implementatie: Per zoekwoord zullen wij een landingspagina ontwikkelen. Deze pagina’s voldoen volledig aan de richtlijnen voor zoekmachines. Na de ontwikkeling implementeren wij deze pagina’s op de website.

Links zijn een belangrijk onderdeel voor Google om waarde toe te kennen aan uw website. Het aantal verwijzingen en de waarde daarvan zijn een belangrijke graadmeter voor de populariteit van uw website. Dankzij onze eigen platformen zoals www.engineersonline.nl en www.vraagenaanbod.nl kunnen wij relevante links met een hoge autoriteit plaatsen op uw website.

Monitoring: MYbusinessmedia monitort uw campagnes aan de hand van diverse monitoring tools. Deze tools monitoren uw website 24/7 en geven waarschuwingen als er iets mis gaat op uw website. Op deze manier zorgen wij er altijd voor dat uw website in perfecte conditie is en kunnen wij tijdig ingrijpen wanneer dit noodzakelijk is. 

Rapportage: Iedere maand ontvangt u van ons een rapportage, zodat u op de hoogte blijft van de behaalde resultaten. Daarnaast ontvangt u een inzichtelijk dashboard, waarin u altijd uw online resultaten zoals websitebezoekers, organische posities en contactaanvragen in kunt zien.

Wilt u zelfs zien wie uw website heeft bezocht? Vraag ons dan naar de ‘bedrijven op uw website’ mogelijkheden.

Waarom SEO uitbesteden bij MYbusinessmedia?
  • Wij hebben kennis van uw doelgroep en markt en zorgen dat uw bedrijf hoog in Google komt met de zoekopdrachten die de maakindustrie gebruikt;
  • Een link vanuit de MBM portalen vergroot niet alleen zichtbaarheid onder de bezoekers, Google classificeert uw website ook als relevanter en betrouwbaarder.
  • Voor een goede online vindbaarheid is content van essentieel belang. Onze gekwalificeerde journalisten helpen u graag bij een professionaliteitsslag van uw content voor zowel potentiële klanten als de zoekmachines.
  • Prachtig natuurlijk indien uw website hoog in Google scoort! Echter, bereikt u daadwerkelijk de beoogde doelgroep en converteert deze ook? In ons real-time marketing dashboard kunt u 24/7 de online resultaten van uw bedrijf inzien!
Onze oplossingen

Interesse in onze online marketing diensten?

Neem dan contact met ons op via het contactformulier.