Als ondernemer in de maakindustrie weet u dat potentiële klanten vaak terughoudend zijn om te kopen als ze uw bedrijf niet goed genoeg kennen. Dit is waar de regel van zeven in beeld komt. Volgens deze regel moeten potentiële klanten uw merk minstens zeven keer tegenkomen voordat ze uw expertise accepteren en bereid zijn om met u in zee te gaan. Dit betekent dat zichtbaarheid en relevantie van groot belang zijn om succesvol te zijn in de maakindustrie.

Tips om uw zichtbaarheid te vergroten

Of u nu nieuwe producten of diensten aanbiedt, uw merkbekendheid wilt vergroten of uw marktaandeel wilt vergroten, het is cruciaal om gezien te worden. Hier zijn enkele tips om uw zichtbaarheid en relevantie in de maakindustrie te vergroten:

Tip 1: Optimaliseer uw website voor zoekmachines

Optimaliseer uw website: Zorg ervoor dat uw website geoptimaliseerd is voor zoekmachines. Gebruik relevante zoekwoorden in uw paginatitels, meta-tags en content. Maak ook gebruik van alt-tags voor afbeeldingen en zorg voor een gebruiksvriendelijke navigatiestructuur. Dit helpt zoekmachines om uw website beter te begrijpen en te indexeren, waardoor uw zichtbaarheid in zoekresultaten wordt vergroot.

Tip 2: Creëer unieke content

Creëer waardevolle content: Bied waardevolle en relevante content aan op uw website en blog. Schrijf artikelen, blogs, whitepapers of e-books die interessant zijn voor uw doelgroep. Dit helpt niet alleen om uw expertise te tonen, maar ook om uw merk onder de aandacht te brengen bij potentiële klanten. Zorg ervoor dat uw content goed geschreven, informatief en up-to-date is.

Tip 3: Creëer unieke content

Maak gebruik van diverse media platforms om uw zichtbaarheid te vergroten. Deel regelmatig updates, nieuws, en content. Denk hierbij aan sociale platforms zoals LinkedIn, Twitter, Facebook en Instagram, maar denk ook aan diverse kanalen uit de branche waarin u werkt. Hierdoor vergroot u uw bereik en blijft u top-of-mind bij uw doelgroep. Gebruik op sociale media relevante hashtags en nodig mensen uit om uw content te delen, zodat uw zichtbaarheid verder wordt vergroot.

Tip 4: Merkimago

Bouw aan uw merkimago: Zorg voor een consistent merkimago in al uw online uitingen. Gebruik dezelfde bedrijfsnaam, logo, kleuren en tone-of-voice in al uw communicatie-uitingen. Dit helpt om uw merk te herkennen en versterkt uw merkbekendheid.

Tip 5: Klantrelaties

Werk aan klantrelaties: Investeer in het opbouwen van sterke klantrelaties. Bied uitstekende klantenservice en ga proactief om met klantvragen en feedback. Tevreden klanten zullen eerder uw bedrijf aanbevelen aan anderen, wat kan leiden tot mond-tot-mondreclame en positieve online reviews.

Zonder naamsbekendheid weten klanten u niet te vinden en wanneer uw content niet aansluit bij uw klant kunt u ze niet overtuigen. Daarom zijn zichtbaarheid en relevantie essentieel om succesvol te zijn in de maakindustrie. Meer weten over de kracht van de herhaling? Lees dan hier verder.

Meer weten of hulp nodig? Neem vrijblijvend contact op met Jur de Dalie voor een persoonlijke marketing aanpak voor uw bedrijf:

Jur de Dalie | Certified digital strategy professional
Telnr: +31 (6) 11682703
E-mail: j.dedalie@mybusinessmedia.nl