MYbusinessmedia verkoopt vakbladen Textilia, Schoenvisie en Bengels aan Afdeling M.

 

Afdeling M. is per 1 juni 2018 de nieuwe eigenaar geworden van de marktleidende modevakbladen Textilia, Schoenvisie en Bengels. Afdeling M. is een nieuwe uitgeverij, opgericht door Kim Pereira, tot voor kort brandmanager van de business unit Fashion van MYbusinessmedia, en Anne Wesselman, salesmanager van dezelfde unit. MYbusinessmedia verkoopt de uitgaven om beter te kunnen focussen op het uitgeven van vakmedia op het gebied van Techniek.

MYbusinessmedia
MYbusinessmedia is ruim 10 jaar eigenaar van de modevakbladen Textilia, Schoenvisie en Bengels. MYbusinessmedia heeft de keuze gemaakt voor een management buy-out om beter te kunnen focussen op de producten en diensten van haar meer technische clusters voor onder andere de maak- en voedingsindustrie en scheepvaart. De ontwikkelingen gaan snel en vragen veel aandacht, inspanning en hoge investeringen.
MYbusinessmedia gelooft dat een kleinere uitgeverij sneller kan inspringen op de snel ontwikkelende nieuwe wensen van de modebranche.
MYbusinessmedia blijft de komende jaren betrokken bij Afdeling M. onder andere door diverse vormen van samenwerking.


Afdeling M.
Afdeling M. is een nieuwe uitgeverij, speciaal opgericht voor deze overname om de modevaktitels verder uit te bouwen. Het management van Afdeling M. wordt gevormd door Kim Pereira (voormalig brandmanager van MYbusinessmedia) en Anne Wesselman (voormalig salesmanager van MYbusinessmedia). Kim heeft de afgelopen jaren als brandmanager bij MYbusinessmedia met succes een herpositionering van de mode-uitgaven doorgevoerd en zal de dagelijkse leiding over Afdeling M. op zich nemen. Het vaste team van MYbusinessmedia Fashion gaat mee naar Afdeling M. dat voorlopig gehuisvest blijft in Deventer, maar naar een nieuwe locatie zoekt in de randstad.